Hoe schaal je een internationaal verkoopsnetwerk?

Founder & CEO Tim Govaert legt uit hoe we het internationaal verkoopsnetwerk van een Vlaams productiebedrijf stroomlijnden via SharePoint en metadata.

Hoe schaal je een internationaal verkoopsnetwerk?

De uitdaging van internationale groei

Inleiding.

Het beheren van een internationaal verkoopsnetwerk kan een uitdagende taak zijn, vooral als er zowel interne als externe medewerkers bij betrokken zijn. In deze blogpost bespreken we hoe een Vlaams productiebedrijf met internationale verdelers dit probleem heeft aangepakt door gebruik te maken van SharePoint en metadata.

In de praktijk

Situatieschets

De uitdaging

Het bedrijf had te maken met verschillende prijs- en productafspraken voor elke internationale verdeler. Het was een uitdaging om een overzicht te behouden en efficiënt informatie te delen. Daarom gingen ze op zoek naar een oplossing die zowel efficiënt als schaalbaar was.

De oplossing

De eerste stap was het automatisch vertalen van gegevens uit hun bestaande systeem naar een metadatastructuur in SharePoint. Deze structuur maakte het mogelijk om informatie op een accurate manier te zoeken vanuit verschillende dimensies.

3 digitale ingrediënten

Het recept voor succes.

1. Toegangsbeheer

Een ander belangrijk aspect was het bepalen wie toegang heeft tot welke informatie. Voor interne medewerkers was er directe toegang tot de SharePoint-omgeving. Externe medewerkers kregen toegang tot een webportaal dat gekoppeld was aan de SharePoint-omgeving.

2. Automatisering en rechten

Het systeem was zo geconfigureerd dat de metadata bepaalde welke verdeler toegang had tot welke informatie. Dit zorgde ervoor dat de juiste rechten automatisch werden toegekend in het externe portaal. Eenmaal de configuratie voltooid was, liep alles voor de rest vanzelf.

3. Interne workflow

Voor de interne medewerkers was de taak vooral gericht op het voorbereiden van de informatie voor de externe verdelers. Deze informatie ging door een goedkeuringsproces en, eenmaal goedgekeurd, werd het beschikbaar gesteld aan de externen via het webportaal.

Conclusie

Het gebruik van SharePoint in combinatie met een goed doordachte metadatastructuur heeft het Vlaamse productiebedrijf geholpen om hun internationale verkoopsnetwerk efficiënt te beheren. Het systeem is niet alleen efficiënt maar ook schaalbaar, waardoor het bedrijf klaar is voor toekomstige groei.

Door deze aanpak kunnen bedrijven hun informatiebeheer stroomlijnen, de juiste informatie aan de juiste mensen verstrekken en uiteindelijk hun internationale verkoopnetwerk effectief schalen.

Expert Video Series

Liever kijken dan lezen?

Je kon hierboven al lezen hoe zo’n internationaal verkoopsnetwerk schalen verschillende belangrijke stappen kent. Wil je dit verhaal liever eens horen uit de mond van onze Founder & CEO Tim Govaert? Bekijk dan onderstaande video!

Play Video

Tim Govaert

Founder & CEO

Tim, hotelier van opleiding met een passie voor IT, is meer dan 20 jaar ondernemer. Zijn persoonlijke missie?Technologie ontwikkelen in functie van het welzijn van mensen.

In 2017 kreeg deze missie vorm. Met de oprichting van ProcessDelight, en later de Digital Comfort Factory, kon hij zich volledig toespitsen op het versterken van de mens via digitaal comfort tot de onmisbare succesfactor in de bedrijfswereld. De combinarie van jarenlange expertise in digitale transformatie en zijn denkwijze als ondernemer maakt van Tim de ideale gesprekspartner voor iedere organisatie die zijn toekomst in een snel veranderend landschap willen verzekeren.