Proximus – Interview met Dhr Bernard Raquet, Director Network IT

Proximus schakelde ProcessDelight in voor de bouw van een cruciale applicatie, namelijk de uitrol van het glasvezelnetwerk. De applicatie kreeg de naam LST, wat staat voor Location Survey Tool. De applicatie wordt door de werknemers vanaf het prille begin ingezet op het terrein, meer concreet vanaf de uitrol van het glasvezelconstructieproces. Het uiteindelijke doel is om de correcte data op te nemen met betrekking tot de adressen en gebouwen.

Proximus – Interview met Dhr Bernard Raquet, Director Network IT

Hoe de samenwerking verliep, verneem je hieronder in een interview met Bernard Raquet, Director Network IT bij Proximus.

Al meer dan 400.000 installaties voor de roll-out van het glasvezelnetwerk in 2022.”
– Bernard Raquet
Uitdagingen

Complexiteit van het project

In de voorbije jaren kende Proximus een exponentiële volumegroei. In 2022 alleen al deed Proximus zo’n 400.000 installaties voor de roll-out van het glasvezelnetwerk. Hiervoor werken zij momenteel samen met 4 constructiepartners.

De uitrol van de glasvlezel ging samen met nog een ander complex proces binnen Proximus. Voor het adresbeheer moest immers ook overgeschakelt worden naar een ander referentiesysteem. Proximus heeft de transformatie van dat nieuwe systeem gecombineerd met de introductie van de nieuwe Survey App.

Daarbij kwam ook de End-to-End integratie van alle systemen binnen Proximus en bij de partners. Een zeer complexe en moeilijk in te schatten materie bij de aanvang van het project .

Ten slotte was er ook nog het aantal spelers binnen het ecosysteem. Zo zijn, naast Proximus en ProcessDelight, ook de constructiepartners betrokken partij. Op een gegeven ogenblik moest elke betrokkene overschakelen naar de nieuwe Survey App, een kritisch moment omwille van de omvang en complexiteit van de transformatie. Deze transformatie vond bovendien plaats op een ogenblik dat de operationele roll-out ook een exponentiële groei kende.