Diversi Foods | Klantenportaal & automatisering

Diversi Foods stond voor de uitdaging om alle wettelijk verplichte informatie in verschillende talen op de etiketten van hun verpakkingen te kunnen zetten.

Diversi Foods | Klantenportaal & automatisering

Probleemsituatie & doelstelling

De voorname doelstelling van Diversi Foods, namelijk hun bakkerijproducten over gans Europa aanbieden, kent enkele complexiteiten. Zo dient de informatie op de labels van hun boxen in maar liefst 18 (!) talen vertaald te worden, om zo alle potentiële klanten te kunnen aanspreken. Het bedrijf dient zijn klanten immers steeds te voorzien van een grote hoeveelheid productinformatie én . Nog niet moeilijk genoeg? Wel, de derde uitdaging was het plaatsgebrek op de labels.

Impact op klantervaring

Hoe hebben onze Digital Comfort Providers nu ervoor gezord dat Diversi Foods haar klantvriendelijk karakter kon behouden? De zorgen van het bedrijf zijn immers gegrond. Bedrijven moeten meer en meer inspelen op de behoeften van de klant, die steeds meer opties heeft in zijn zoektocht naar het beste product of dienstenmodel. Customer excellence vormt daarom de factor om strijdvaardig te zijn in de vele digitaal disruptieve markten van snelle technologische innovatie en nieuwe businessmodellen.

Klantprofiel: Diversi Foods

Diversi Foods, ontstaan in 1989, is een familiebedrijf van ondernemers. Intussen telt het bedrijf, dat in 2018 ovegenomen werd door de Martin Braun-Gruppe, meer dan 1500 werknemers en 7 productie-locaties in 5 Europese landen, vormt samen met zusterbedrijf Wolf ButterBack één van de grotere internationale spelers in diepvries bakkerijproducten, met een breed assortiment van kwaliteitsvol brood, hartige snacks en viennoiserie.

Het creëren van digitaal comfort

ProcessDelight, als expert in de automatisering van administratieve processen, begeleidde en bouwde een oplossing op maat van de interne & externe gebruikers van het Diversi Foods-platform. De externe basis van de oplossing bedroeg een QR-code op het label. Nadat de medewerkers van Diversi Foods alle data over de beschikbare producten aan een SharePoint Portal toevoegden, worden deze documenten automatisch vertaald naar 18 verschillende talen. Vervolgens doorlopen de vertaalde gegevens een geautomatiseerd goedkeuringsproces, zodat de consument informatie kan opvragen, raadplegen en dowloaden op een extern portaal in de gewenste taal. 

Een tweeledig succes

Het succes van deze use case is, zoals vooropgesteld, tweeledig. Zo is er in de eerste plaats de consument die nu op elk moment beschikt over de meest actuele informatie over het product naar wens. Daarnaast kan hij deze informatie ook raadplegen in de taal naar keuze. Eén scan van de QR-code en hup, alle ingrediënten, allergenen, etc. over het gewenste product kunnen geraadpleegd worden. Aldus, een gebruiksvriendelijk klantenportaal.

Aan de andere kant wordt ook het intern gevoel van digitaal comfort versterkt door deze automatisering. De medewerkers van Diversi Foods ervaren door de automatisering van het goedkeuringsproces, het omzetten van de labels naar QR-codes en de bijkomende vertaling van gegevens, een enorme tijdwinst die kan ingezet worden in taken die écht hun aandacht vereisen. Zo gaat ook het digitaal welzijn van de medewerker, die zichzelf kan ontplooien naar zijn/haar ambities en minder handmatig werk moet verrichten, er stevig op vooruit.